Køreevne og helbred

Der er involveret alkohol i hver 4. dødsulykke i trafikken. Derfor er det ulovligt, ufatteligt dumt og …….meget farligt at køre bil i sprituspåvirket tilstand.

Trafikfarlig medicin er afmærket med en lille rød trekant.
Alkohol og medicin forringer opfattelses- og reaktionsevnen, så køreevnen forringes.

Regler

Politiet kan når som helst standse dig for at teste dig for spiritus i kroppen. Du bliver altid straffet ved usikker kørsel, uanset hvor lidt du har drukket.

Over 0,5 promille, så bliver du straffet.

Du har med korte mellerum drukket mere end 2 genstande og derved fået en promille på over 0,5. Du får en bøde, promille gange månedsløn. Du skal på et alkohol/trafikkursus, koster 2500 kr. og først derefter skal du bestå en teoriprøve og en praktisk køreprøve.

Over 1,2 promille, så er kørekortet væk i 3 år.

Du har med korte mellerum drukket mere end 6 genstande og derved fået en promille på over 1,2. Du får en bøde, promille gange månedsløn. Kørekortet er væk i 3 år. Alkohol/trafik kursus og først derefter skal du bestå en teoriprøve og en praktisk køreprøve.

Over 2,0 promille

Udover en bøde, dog kun på 2 gange din månedsløn. Udover dit kørekort er væk i 3 år. Udover du skal på alkohol/trafik kursus og til ny teori- og køreprøve. Så skal du også en smut i fængsel.